Кой е на линия

В момента има 6 посетителя в сайта

Реклама

Полезни връзки:
HVAC eco
www.hvac-eco.com - Екологичен наръчник напроектанта.
Психрометрия
Психрометричен калкулатор за изчисляване на работна точка.
Парата
Физични свойства на прегрята и наситена пара.
Водата
Физични свойства на Вода: Специфичен обем, Плътност, Специфична топлоемност, Динамичен визкозитет, Специфична топлопроводност.
Home
Добре дошли на сайта на Хелиодом
За фирмата ПДФ Печат Е-мейл

„ХЕЛИОДОМ” ЕООД е създадена през 1991г. от инж.Красимира Костова като фирма за услуги. Фирмата е сред учредителите на Камара на инсталаторите в България. Ръководител е инж. Жоро Костов – член на Управителния съвет на КИБ и председател на комисия „Нормативи и наредби” към КИБ.

От декември 2008г. фирмата  се премести в  своя нов офис на ул."Иван Радославов" №4, пресечка на бул.”Шести септември”  срещу  Първа инвестиционна банка  (ПИБ)

Дружеството предлага на своите клиенти следните видове услуги:

  • Проектиране, консултации, монтаж на  отоплителни, вентилационни, климатични инсталации, топлопроводи и абонатни станции;
  • Подготовка на документи за присъединяване на нови и съществуващи сгради  към топлофикационната система на гр.Пловдив;
  • Обследване на сгради за енергийна ефективност и подготовка на Сертификати за енергийни характеристики на нови и съществуващи сгради;
  • Оценяване съответствието на проекти по нар.№7/2005 за Енергийна ефективност ;
  • Реинженерингова дейност.

За своята 25 годишна дейност фирмата има над  600  проекта, като 90% от тях са изпълнени и пуснати в експлоатация.

Работим с партньори като ПиМ консултинг, DANFOSS, APV, ALFA LAVAL, BRUNATA, SIEMENS, LDM, ATC и др.

Наши възложители са: „ЕВН България Топлофикация” ЕАД,  Хотел „Аугуста” – Хисаря, "АЕЦ Козлодуй” ЕАД, „КОЕВ” ООД, „СИЕНИТ” ООД, „ГЕРБЕРА” СД, „ТИРЛИН” АД, „НОВИЗ” АД  и др.

С програмата за изчисляване на пиезометричен график на топлопреносни мрежи, разработена от инж.Жоро Костов,  работят Топлофикационните дружества в Пловдив, Бургас, Варна, Козлодуй и Перник.

Благодарение на своя дългогодишен опит в проектирането, монтажа и експлоатацията на ОВК инсталации, фирмата е търсена за осъществяване на реинженеринг, т.е. „съживяване” на инсталации, дело на колеги с по-малък опит в проектирането или отговорност към клиентите.